Общи условия за ползване 2017-10-18T13:23:39+00:00

Общи Условия За Ползване

1. Предмет

Настоящите общи условия представляват  споразумение между „Елбетица“ ООД собственик на онлайн магазин www.lenchelinen.com и Вас (като посетител и/или потребител) касаещо условията, при които www.lenchelinen.com предоставя информация, продукти и услуги. Оператор и администратор на www.lenchelinen.com е „Елбетица“ ООД, ЕИК: 204292221, адрес: гр. Варна, жк. Чайка, бл. 188, ет. 2

Имейл: info@lenchelinen.com

Използването на сайта, което включва, но не само, разглеждане на страниците, натискане (кликване) върху обекти и връзки, въвеждане на информация означава, че приемате настоящите общи условия.

2. Поверителност на данните

Личните данни, които www.lenchelinen.com получава при регистрацията, ще бъдат използвани единствено за обслужване на потребителите – приемане и изпълнение на поръчки, връзка с потребителите в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката и абонамент за новини. Всички данни следва да бъдат въведени правилно. Паролата, избрана от клиента при регистрация е строго конфиденциална. Клиентът е отговорен за всички действия извършени с паролата на www.lenchelinen.com, дори и тези за които той не е наясно. www.lenchelinen.com гарантира, че тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните.

3. Поръчка

Всяка поръчка на продукт или услуга през онлайн магазина www.lenchelinen.com е свързана със задължение за плащане по избран от Вас начин на плащане.

Поръчките се обработват всеки работен ден от 9:00 до 15:00 часа

При финализиране на вашата поръчка, вие имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, имейл, телефон, адрес на доставка, начин на доставка и начин на плащане. След като завършите поръчката ще получите имейл с детайлите на направената от вас поръчка. В случай на нужда, на посочения от вас телефон ще се свърже наш оператор за потвърждение и уточнение на детайлите.

4. Цени

Всички цени са в лева с включен ДДС. Цените на продуктите са показани без цена на доставка.

5. Начини на плащане

 • Плащане при доставка (наложен платеж) – при получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера. В този случай, куриерската фирма ще обложи стойността на поръчката ви с допълнителна такса „наложен платеж“ в рамките на процент* от тази сума. *Такса наложен платеж варира, в зависимост от куриерската фирма;
 • Плащане по банков път – Заплащането на дължимата сума се извършва чрез банков превод в указаната от www.lenchelinen.com банкова сметка като в основанието на плащането задължително посочете номера на поръчката. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на плащането по банка. При получаване на стоката дължите на куриера само стойността на доставката.

Данни за банков превод

Елбетица ООД
Булстат: 204292221
IBAN: BG30TTBB94001527664486
BIC: TTBBBG22
Банка СЖ ЕКСПРЕСБАНК

6. Доставка на продуктите

Стоките се доставят до посочен от Потребителя адрес на доставка чрез куриерска фирма Спиди или Еконт. Цените за доставка са съгласно тарифите на куриерските фирми и могат да бъдат видяни на техните уеб страници: www.speedy.bg и www.econt.com.

 • Доставките се извършват само на територията на Република България. За доставки в чужбина, моля свържете се с нас;
 • Доставки не се извършват в неделя и по време на официални празници;
 • Доставка за страната – от 1 до 2 работни дни след изпращане на поръчката;
 • Стоките от съответната пратка не могат да бъдат преглеждани преди заплащане на сумите по доставка и наложен платеж;
 • Съответната такса върху сумата за наложен платеж е различна за отделните фирми и е за сметка на клиента;
 • Поръчки се потвърждават от 10.00ч. до 15.00ч;
 • Поръчки, направени след 15.00ч., се обработват на следващия работен ден.

7. Отказ от поръчка и рекламация

Ако по някаква причина не сте удовлетворени от получените стоки, можете да ги върнете в рамките на 14 дни от датата на закупуването при следните условия:

 • Продуктите да са в оригиналната си опаковка;
 • Да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване;
 • Да включите оригиналната фактура или поръчка, с която сте получили продуктите (с вашата поръчка ще получите придружаващ документ – фискален бон при плащане при доставка или фактура по ваше желание);
 • Разходите по връщането на продуктите са за Ваша сметка.

Случаи в които рекламацията не важи:

 • Разминаване на цвета на продукта с този, качен на www.lenchelinen.com, може да се дължи на вашия екран, както и използваната от нас фотографска техника, но НЕ се счита като дефект;
 • След получаване на поръчката от клиента, www.lenchelinen.com НЕ носи отговорност за нанесени щети при превозване и неправилно съхранение.

Моля преди да пристъпите към връщане на поръчката ни уведомете на: info@lenchelinen.com като включите номер на поръчката и описание на продуктите, които желаете да върнете.

Можете да замените продуктите с други или да възстановим стойността им, ако не желаете замяна. Възстановяваме стойността на продуктите, без стойността на доставката. Всички суми, платени при доставка възстановяваме само по банков път на Ваша лична сметка в срок до 14 дни от датата, на която сте ни уведомили за Вашия отказ от поръчка.